Ingredienser
- •
450 g (3-4 stk.) Williams pærer eller anden moden pære
Mørdej:
- •
250 g mel
- •
30 g mandelmel
- •
70 g flormelis
- •
1 tsk vanillesukker
- •
Et nip salt
- •
170 g koldt smør i tern
- •
1 æg
Mandel creme
- •
100 g mandelmel
- •
100 g flormelis
- •
10 g maizena
- •
100 g blødt smør
- •
1 æg
- •
Marv af en vanillestang
- •
1 stor spsk mørk rom
Fremgangsmåde
Mørdej:
Bland alle de tørre ingredienser godt. Smørret smuldres ind i melet til det ligner groft rasp. Dejen samles med ægget. Lidt afhængig af æggets størrelse skal der evt. tilsættes lidt ekstra mel. Dejen skal ikke æltes - kun samles. Pak dejen i film og lad den hvile i køleskabet en times tid. Rul derpå dejen ud og for en tærteform på 23 cm fores med dejen. Sæt den koldt mens fyldet laves.
Mandel creme:
Mandelmel, flormelis og maizena blandes godt. Rør det bløde smør lyst med salt og vanillekorn. Kom mandelmelet i og bland. Til slut røres ægget og rommen i. Kom cremen i en sprøjtepose.
Fordel mandelcremen ud over tærtebunden ved hjælp af sprøjteposen.
Skræl pærerne, halver dem og udstik kernehuset. Skær hver halve pære i tynde skiver. Løft de halve udskårne pærer over på tærten, så de danner et fint stjernemønster. Der må godt titte creme ud imellem pærerne.
Bag tærten ved 190 grader i ca. 45 minutter.
Drys evt. med ristede mandelflager og lidt flormelis. Server tærten med en kugle vanilleis.