Pæretærte

En klassisk italiensk dessertdrøm

(Foto: © Jacob Snedevig, (C) DR)

Ingredienser

  • 450 g (3-4 stk.) Williams pærer eller anden moden pære

Mørdej:

  • 250 g mel

  • 30 g mandelmel

  • 70 g flormelis

  • 1 tsk vanillesukker

  • Et nip salt

  • 170 g koldt smør i tern

  • 1 æg

Mandel creme

  • 100 g mandelmel

  • 100 g flormelis

  • 10 g maizena

  • 100 g blødt smør

  • 1 æg

  • Marv af en vanillestang

  • 1 stor spsk mørk rom

Fremgangsmåde

Mørdej:

Bland alle de tørre ingredienser godt. Smørret smuldres ind i melet til det ligner groft rasp. Dejen samles med ægget. Lidt afhængig af æggets størrelse skal der evt. tilsættes lidt ekstra mel. Dejen skal ikke æltes - kun samles. Pak dejen i film og lad den hvile i køleskabet en times tid. Rul derpå dejen ud og for en tærteform på 23 cm fores med dejen. Sæt den koldt mens fyldet laves.

Mandel creme:

Mandelmel, flormelis og maizena blandes godt. Rør det bløde smør lyst med salt og vanillekorn. Kom mandelmelet i og bland. Til slut røres ægget og rommen i. Kom cremen i en sprøjtepose.

Fordel mandelcremen ud over tærtebunden ved hjælp af sprøjteposen.

Skræl pærerne, halver dem og udstik kernehuset. Skær hver halve pære i tynde skiver. Løft de halve udskårne pærer over på tærten, så de danner et fint stjernemønster. Der må godt titte creme ud imellem pærerne.

Bag tærten ved 190 grader i ca. 45 minutter.

Drys evt. med ristede mandelflager og lidt flormelis. Server tærten med en kugle vanilleis.