Østers Rockefeller

Brødrene Price var i deres danmarkstourne af egnsretter forbi Rømø og samle østers. I denne opskrift gratineres de friske østers med urter og en fast, modnet ost.

Tidsmængde: 45 min Mængde: 4 pers.

Ingredienser

  • 24 stk. friske østers

  • 5-6 spsk. smør

  • 1 bakke babyspinat

  • 2-3 spsk. persille

  • 1 stk. lille skalotteløg

  • 2-3 fed hvidløg

  • 5-6 spsk. frisk brødkrumme

  • 4 cl Pernod

  • 2-3 dråber tasbaco

  • 50 g gruyere ost (kan erstattes med parmesan eller vesterhavsost)

  • 1 knivspids salt

  • 1 knivspids peber

  • 1 stk. citron (til pynt)

Fremgangsmåde

Den rå spinat hakkes ganske fint. Smelt smørret i en lille gryde og tilsæt finthakket skalotteløg og hvidløg, som svitses til de begynder at blive gennemsigtige.

Tilsæt spinat og finthakket persille og lad det varme igennem til det falder sammen. Kom pernod ved og flamber. Tilsæt brødkrumme og bland godt. Smag til med tabasco og salt og peber.

Østers åbnes og skæres fri af skallen. Læg en skefuld af spinatblandingen på hver østers og drys med lidt revet ost. Gratiner østers under grillen i ovnen til osten får lidt farve. Servér øjeblikkelig med citronbåde til!