Nudelsalat med spejlæg

Hvad ville ens liv være uden nudelsalat? Ikke heelt det samme. Med frisk mynte, koriander hjemmelavet dressing og sprøde grøntsager er nudelsalaten perfekt til en varm sommerdag. Opskriften er udviklet af kogebogsforfatter og madskribent, Camilla Skov. Du kan finde den i hendes bog 'Vegetarisk i aften'.

Et spejlæg passer perfekt til salatens andre ingredienser, men det kan sagtens undlades, hvis retten skal være vegansk. (Foto: © Camilla Skov, DR)

Tidsforbrug: 30 min. Mængde: 4 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

Nudler

  • 250 g risnudler (5 mm)

Grøntsager

  • 3 løg

  • lidt olie

  • 250 g grønne bønner

  • 1 kålrabi

  • 2 håndfulde koriander

  • 2 håndfulde mynte

Dressing

  • 2 hvidløgsfed

  • 1-2 tsk. chiliflager

  • 3 spsk. sukker

  • 4 spsk. vegetarisk fiskesauce (fuskesauce) eller almindelig fiskesauce

  • 1 lime (både skal og saft)

Topping

  • 4 æg

  • 1 dl ristede peanuts

  • 1 lime

Fremgangsmåde

Sådan gør du:

Læg risnudlerne i blød i koldt vand. Hvis du selv rister dine nødder, så start med det.

Skær løg ud i strimler, og steg længe ved lav til middel varme med et drys salt i godt med olie, til det er gyldent, blødt og sprødt i kanterne. Sluk for varmen, og lad stå, hvis de bliver færdige, inden du er færdig med resten.

Bland imens ingredienserne til dressingen i en gryde, og giv et hurtigt opkog, så sukkeret smelter, og chilien bliver vækket til live. Sæt til side.

Halvér bønnerne, og skær kålrabi ud i stave. Blanchér bønnerne i 1-2 min, de skal være sprøde, men ikke rå. Skyl med koldt vand for at stoppe kogningen.

Skyl koriander og mynte, og skær groft ud. Bland i en stor skål med bønner og kålrabi.

Kog nudlerne. Skyl med koldt vand, så du stopper kogningen, og vend med lidt neutral olie, så de ikke klistrer sammen. Bland med grøntsagerne, og fordel dressingen godt.

Steg spejlæggene sunny side up. En lidt flydende æggeblomme er lækkert her, men ikke nogen snottet æggehvide, tak. Et godt tip er at skrue helt ned for varmen og lægge et grydelåg over panden, så oversiden af æggene damper færdige. Hold dog øje med æggeblommen!

Anret i skåle med de stegte løg, et spejlæg og ristede nødder på toppen. Server evt. med ekstra chili flakes.

Du kan eventuelt erstatte:

Grønne bønner med snitbønner, kål, sukkerærter eller broccoli.

Kålrabi med 2-3 gulerødder eller en bakke bønnespirer.

Gør den vegansk: Erstat æg med tofu eller edamamebønner eller udelad.

Peanuts med cashewnødder eller solsikkekerner.