Tidsmængde: 30 min Mængde: 4 pers. Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
KÅLSALAT
- •
200 g rødkål
- •
200 g hvidkål
- •
200 g fennikel
- •
1 stk. bundt bredbladet persille
- •
1 tsk. blå birkes
- •
1 tsk. sennepsfrø
- •
1 tsk. løgfrø
- •
0,5 dl græskarkerner
- •
0,5 dl hasselnødder
- •
0,5 dl tørrede tranebær
DRESSING
- •
6 spsk. rapsolie
- •
2 spsk. balsamisk æble- eller blommeeddike
- •
1 tsk. honning
- •
0,5 tsk. salt (smag til)
Fremgangsmåde
Rødkål, hvidkål og fennikel skæres i papirstynde stykker og blandes med friskhakket persille.
På en pande ristes birkes, sennepsfrø og løgfrø, til de begynder at ryge lidt. Når de er kølet af, blandes de i salaten. Græskarkernerne ristes i lidt olie og salt, hvorefter de afkøles og tilsættes.
Hasselnøddekernerne kommes på bagepapir i ovnen og ristes ved 150 grader, til hinderne kan nulres af i et viskestykke. Hasselnødderne hakkes groft sammen med de tørrede tranebær og kommes i salaten. Det hele blandes godt sammen.
Ingredienserne til dressingen piskes sammen til en god dressing, som fordeles over salaten.