Nemme æggemuffins i to varianter

Hvis du, som mange andre, oftest ender med en lidt kedelig madpakke på grund af hverdagstravlhed, er disse æggemuffins lige noget for dig. De kan laves på under en halv time, og kan derefter smides i fryseren - så kan de tages op, når der ikke er overskud til en tidskrævende madpakke. Her er eksempler på to varianter, én med lufttørret skinke, spinat og hvidløg og én med broccoli, porre og dild.

En hurtig og lækker madpakke-snack. (Foto: © Amalie Hald Knudstrup, DR)

Tidsforbrug: 25 min. Mængde: 3 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

  • 6 stk. æg

  • 3 skiver lufttørret skinke

  • 1 håndfuld spinat

  • 1 fed hvidløg

  • 100 g broccoli

  • 100 g porre

  • 1 lille håndfuld dild

Fremgangsmåde

Æggemassen

Æggene slås ud i en skål og piskes let.

Salt og peber kommes i.

Til første variant skæres lufttørret skinke og spinat, og hvidløg presses.

Til den anden variant skæres broccoli, porre og dild.

Smør formene med olie.

I de tre første forme kommes spinat, lufttørret skinke og hvidløg.

I de tre næste forme kommes broccoli, porre og dild.

Æggemassen hældes ud i alle seks forme oven på fyldet.

Formen kommes i ovnen og bages ved 175 grader varmluft i 15-20 minutter.

TIP: Du kan variere fyldet ud i det uendelige.