Nem vaniljeis med Daim

Vaniljeis eller vaniljeparfait er drønnemt at lave - særligt med denne opskrift, som kun kræver fløde, æggeblommer, sukker og vaniljeis for at blive til den mest lækre, bløde og cremede is. I denne udgave bliver vaniljeisen blandet med Daim, men du kan også blande den med chokolade, marmelade, marcipan, bær eller hvad du nu har lyst til. Isen skal fryse i fem-seks timer, inden den kan serveres.

Cremet is og knasende Daim chokolade er en perfekt kombination. Og det er tilmed nemt at lave denne opskrift på Daimis - så er desserten klar. (Foto: Lotte Jahnsen) (© DR)

Tidsforbrug: 15 min. Mængde: 4 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

  • 3 dl piskefløde

  • 2 stk. æggeblommer

  • 40 g sukker

  • 1 tsk. vaniljesukker

  • 60 g daim chokolade

Fremgangsmåde

Pisk fløden stiv.

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker hvidt.

Bland de to masser sammen og frys dem.

Efter ca. to timer tager du isen ud og rører hakket daim - eller andet fyld i.

Efter endnu ca. to-tre timer er isen klar til servering.

TIP: Tilsæt vaniljeisen lige den smag du ønsker. F.eks. chokoladestykker, hindbærmarmelade, marcipan. Kun fantasien sætter grænser.