Mængde: 4 pers
Ingredienser
- •
4-5 tyrkiske aflange grønne pebre (Sivri)
- •
1 stort eller 2 mindre løg
- •
4-5 store modne tomater (eller 2 tomater + 1 dåse flåede, hakkede tomater)
- •
150 g tyrkisk feta, revet
- •
150 g sucuk (Tyrkisk pølse)
- •
4 æg
- •
3-4 spsk olivenolie
- •
1 spsk smør
- •
Salt og peber
- •
Aleppo chili til drys
Fremgangsmåde
Hak løg og grønne pebre. Skold og flå tomaterne og hak dem.
Steg løg og pebre i olivenolie i en pande, som retten også kan serveres i.
Når de er faldet sammen tilsættes pølsen, som også er skåret i mindre tern. Efter yderligere et par minutter tilsættes de hakkede tomater. Bland godt og læg låg på. Lad retten simre for ganske svagt blus i 4-5 minutter. Fjern låget og rør halvdelen af osten i. Slå derpå æggene ud i panden og rør lidt i dem så blommer og hvider blandes med det øvrige. Lad det simre videre til æggene netop har sat sig. Drys resten af osten over og drys lidt aleppo chili over. Nyd retten med godt brød.