Tidsforbrug: 20 min Mængde: 10 pers.
Ingredienser
- •
2 stk. pasteuriserende æggeblommer
- •
ca. 5 dl vindruekerneolie
- •
1 tsk. sennep
- •
3-4 tsk. sherryvinaigre
- •
1-2 tsk. citronsaft (efter smag)
- •
salt og friskkværnet peber (efter smag)
Fremgangsmåde
I en skål kommes æggeblommer, sennep, sherryvinaigre samt salt og peber. Pisk det grundigt sammen og tilsæt derpå olie lidt efter lidt, mens der piskes konstant. Når mayonnaisen begynder at samle sig, kan man godt hælde olien i lidt hurtigere.
Det er vigtigt at æggene og olien har nogenlunde samme temperatur. Hvis mayonnaisen virker tynd i det, må der tilsættes lidt mere olie. Er den for tyk kan man give den et par dråber vand. Smag mayonnaisen til med citronsaft og evt. mere salt og peber.