Maste, sprøde kartofler med bernaisesmør

Lav denne skønne amerikansk inspireret opskrift på ovnkartofler med hjemmelavet bearnaise-smør.

De lækreste kartofler, som er sprøde og lækre og fyldt med bearnaisesmør. (© DR)

Tidsforbrug: 1 time. Mængde: 4 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

Kartofler

  • 600 g kartofler

  • 1 dl jomfruolivenolie

  • 1 tsk. flagesalt

Bearnaisesmør

  • 200 g smør

  • 4 stk. forårsløg

  • 1 bundt estragon

  • 3-4 spsk. bearnaise-essens (Efter smag)

Fremgangsmåde

Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Kom dem på bagepapir og mas dem flade.

Dryp dem med rigeligt olie og drys dem med salt. Bag dem i ovnen i 25 minutter ved 225 grader.

Rør smørret med finthakket forårsløg, finthakket estragon og bernaiseessens efter smag. Servér de varme kartofler med det kolde bernaisesmør.