Linsesalat med blomkål og græskarkerner

Denne salat med linser og fintrevet blomkål er en frisk og fyldig salat, der både kan serveres som tilbehør til kød eller fisk, men som også sagtens stå alene på en kødfri dag - server da evt. med noget godt brød til. Salaten er vendt med masser af citron, krydderurter og ristede græskarkerner.

En sprød og frisk linsesalat med blomkål og græskarkerner er fuld af smag. (© DR)

Tidsforbrug: 30 min. Mængde: 4 pers.

Ingredienser

Linsesalat

  • 1,5 dl tørrede belugalinser (eller grønne linser)

  • 500 g blomkål

  • 100 g bladselleri

  • 50 g forårsløg

  • 1 stort bundt friske krydderurter (eks persille, koriander eller et miks du kan lide)

  • 25 g græskarkerner

Dressing

  • 3 spsk. olivenolie

  • 1 spsk. æblecidereddike

  • 1 stk. usprøjtet citron

  • salt og peber

Fremgangsmåde

Linsesalat: Linserne koges efter anvisningen på pakken. Skyl med kold vand og lad dem dryppe af i en sigte.

Skyld alle grøntsagerne og tag bladene af blomkålen - skær det nederste af stokken væk. Blomkålen deles da i mindre stykker og hakkes kort på foodprocessor, til det ligner ris (kan alternativt hakkes fint i hånden med en kniv). Snit bladselleri og forårsløg i små stykker, og hak krydderurterne fint.

Rist græskarkernerne på en pande ved middelvarme til de er sprøde, og lad dem køle af på en tallerken.

Dressing: Olivenolie, æblecidereddike, 2 spsk. citronsaft samt skal af citronen røres sammen til en dressing og blandes med blomkål, linser og grøntsager. Smag til med salt og peber, drys græskarkernerene over og server evt. linsesalaten med godt brød til.