Lasagne med svampe

I programmet Spice med Price inviterede Jampe Price skuespiller og madentusiast Timm Vladimir i køkkenet. Omdrejningspunktet er svampe, og James Price tilberedte denne vegetariske lasagne med svampe, som Timm Vladimir gav et rent 10-tal.

(© DR)

Tidsforbrug: 2 timer Mængde: 4 pers.

Ingredienser

  • 100 g tørrede karl johan svampe

  • 1 spsk. smør

  • 1 spsk. hvedemel

  • 0,5 l grøntsagsbouillon

  • 0,5 l sødmælk

  • 2,5 dl piskefløde

  • 7-800 g blandede svampe (kantarel, shitake, kejserhat,dødstrompet etc.)

  • 2 stk. skalotteløg

  • 2 stk. porrer

  • 2 stk. gulerødder

  • 0,25 stk. knoldselleri

  • 1 stk. bundt persille

  • 2-3 stk. fed hvidløg

  • 1 spsk. citronskal (uprøjtet)

  • 600 g friske lasagneplader (kan erstattes med 400 g tørrede lasagneplader)

  • 1 dl pankorasp (kan erstattes med rasp)

  • 100 g parmesan

Fremgangsmåde

Udblød halvdelen af Karl Johan svampene. Resten blendes til fint pulver.

Til bechamel smeltes smørret i en gryde, og melet bages af. Tilsæt grøntsagsbouillon og sødmælk under piskning og lad sovsen koge igennem et par minutter. Kom halvdelen af saucen i en blender sammen med de udblødte Karl Johan svampe og blend et minut. Kom indholdet fra blenderen tilbage i saucen, justér den med fløde og smag den til med Karl Johan pulver, salt og peber. Konsistensen må ikke være alt for tynd, men heller ikke tyk som en stuvning.

Svampene renses, skæres i passende stykker og steges i smør sammen med de finthakkede skalotteløg og porrer. De krydres med salt og peber og sættes til side. Gulerødder og selleri skæres i ganske fin brunoise, som er små, ensartede tern.

Persillen hakkes fint og blandes med hakket hvidløg og revet citronskal.

I et passende gratinfad kommes først lidt sauce, derpå et lag lasagneplader, så svampeblanding og lidt grøntsagsbrunoise, så sauce igen og et drys af persilleblandingen. Fortsæt på samme måde og afslut med et lag lasagneplader, sauce og drys af panko, som er en japansk udgave af rasp, og parmesan.

Bag lasagnen i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter til overfladen er sprød.