Lamachun

En tyrkisk krydret pizza

(Foto: © Jacob Snedevig, (C) DR)

Mængde: 4 pers.

1

Ingredienser

Dej:

  • 2 dl lunkent vand

  • 2 spsk olie

  • 1 tsk salt

  • ¼ pakke gær

  • ca. 350 g fuldkorns hvedemel

Fyld:

  • 500 g hakket lammekød

  • 4-5 fed hvidløg

  • 1 løg

  • 1 rød peber

  • 1 grøn peber

  • 1 bundt bredbladet persille

  • 1 spsk tomatpure

  • 1 spsk paprika (mild)

  • 1-2 tsk chiliflager (eller efter smag)

  • 1 tsk stødt spidskommen

  • Salt og peber

  • Olivenolie

  • Endvidere ekstra persille, løgskiver og citronsaft

2

Fremgangsmåde

Opløs gæren i det lunkne vand og rør olien i. Bland mel og salt i og ælt dejen grundigt igennem til den er smidig. Lad den hæve tildækket i en halv times tid.

Imens laves fyldet.

Rens og udkern pebrene og skær dem i mindre stykker. Skær løget i mindre stykker.

Kom pebre, løg, hvidløg, persille og tomatpure i foodprocessoren og blend til alt er finthakket. Hæld massen i en sigte og pres den godt ned, så mest mulig væde løber af.

Kom massen i en stor skål sammen med lammekød og krydderier og ælt det hele godt sammen. Rør olivenolie i blandingen til den bliver “smørbar”.

Del dejen i 8 stykker, drys køkkenbordet med lidt mel og rul hvert stykke tyndt ud til en oval.

Læg læg en stor skefuld fyld på hver “pizza” og bred den helt ud til kanten. Bag dem i 6-8 minutter i en 240 grader varm ovn.

Læg et par kviste bredbladet persille og lidt rå løg på hver lamachun og dryp med lidt citronsaft. Fold dem på midten og nyd dem!