Tidsmængde: 5 timer Mængde: 10 pers.
Ingredienser
LYSE LAGKAGEBUNDE
- •
4 stk. æg
- •
160 g sukker
- •
1 spsk. vand
- •
1 stang vanilje
- •
1 knivspids salt
- •
120 g hvedemel
- •
2 tsk. bagepulver
NØDDEBUNDE
- •
100 g æggeblommer
- •
65 g sukker
- •
1 tsk. bagepulver
- •
100 g hvedemel
- •
100-150 g usaltede pistacienødder
- •
200 g æggehvider
ASTIMOUSSE
- •
9 blade husblas
- •
4 stk. æg
- •
250 g sukker
- •
0,5 dl citronsaft
- •
2 dl Asti
- •
3,5 dl piskefløde
JORDBÆRMOUSSE
- •
4 blade husblas
- •
150-200 g frosne jordbær
- •
1 tsk. vaniljesukker
- •
2,5 dl piskefløde
- •
1 dl yoghurt naturel
- •
1 spsk. citronsaft
HVID CHOKOLADEGANACHE TIL OPSMØRING
- •
200 g hvid chokolade
- •
2 dl piskefløde
PYNTNING
- •
150-200 g usaltede pistacienødder
- •
500 g friske jordbær
Fremgangsmåde
Lav lyse lagkagebunde:
Vaniljestangen flækkes, kornene skrabes ud og mases sammen med lidt af sukkeret.
Resten af sukkeret, vaniljesukker, vand, salt og æg piskes sammen til en luftig masse. Mel og bagepulver sigtes og vendes forsigtig i dejen, indtil alt melet er opløst (må først vendes i lige inden kagen skal i ovnen).
Klip bagepapir ud så det dækker bunden af din form og smør/spray siderne, hæld derefter dejen i formen og bag løs.
Opskriften giver 2 bunde i 20-22 cm springform.
Bages ved 160 grader i ca. 35-40 min.
Nøddebunde:
Æggeblommer og sukker piskes til en luftig masse
Bagepulver og mel sigtes og vendes i æggemassen sammen med de hakkede nødder.
Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtig sammen med nøddemassen.
Bages ved 190 grader i ca. 20-30 min.
Giver 2 bunde i 20-22 cm springform.
Astimousse:
Husblas lægges i blød i 10-15 min. i koldt vand.
I mellemtiden piskes æg og sukker sammen til en luftig masse, og Asti'en tilsættes.
Citron/limesaft varmes op over vandbad, husblas vrides fri for vand, og smeltes heri.
Når husblassen er smeltet, vendes ca. 1 dl af æggemassen i den smeltede husblas, og vendes herefter tilbage i den resterende æggemasse.
Fløden piskes stiv og vendes forsigtig sammen med æggemassen.
Stil herefter på køl indtil moussen er blevet fast (min. 2-3 timer).
Jordbærmousse:
Jordbærrene tør op, og varmes godt igennem i en gryde (mindst 5 minutter). Lidt af væsken hældes fra, og jordbærrene blendes/moses sammen med vaniljesukker (smag til og tilføj evt. mere).
Husblas udblødes i vand i 10-15 minutter, hvorefter de vrides fri for vand og smeltes over vandbad sammen med citronsaft.
Når husblassen er smeltet, tilsættes en lille del af jorbærmosen, hvorefter det vendes sammen med resten af de blendede jordbær. Afkøles til stuetemperatur.
Når jordbærmosen er afkølet til stuetemperatur, vendes yoghurt i.
Fløden piskes stiv og vendes sammen med hele jordbærblandingen.
INGEN af ingredienserne må være iskolde.
Stilles på køl indtil moussen er blevet fast (min. 2-3 timer).
Hvid chokoladeganache til opsmøring:
Fløden varmes op og chokoladen smeltes heri.
Afkøles og piskes op til cremen bliver tyk.
Sådan bygges kagen op i en springform:
Kun kanten af springformen anvendes til opbygning af kagen. Denne kan med fordel stilles på det fad, man vil servere på. Springformen beklædes med husholdningsfilm eller kant-folie.
Start med at skære toppen af lagekagebundende hvis de er hævet op, således at bundene bliver helt plane.
Den lyse lagkagebund lægges i bunden.
Herefter røres jordbærmoussen godt igennem og smøres ud i et passende lag.
Nøddebunden lægges på.
Et lille lag Asti-mousse smøres ud, jordbær skæres i skiver og lægges på, og der afsluttes med et lille lag Asti-mousse igen.
Den sidste lyse lagkagebund lægges på og kagen stilles på køl, i springformen.
Når den har stået 1 time eller mere, tages kagen ud, formen løsnes og folie/film tages forsigtig af.
Kagen smøres herefter op med den hvide chokoladecreme, pyntes med hakkede pistacienødder og jordbær på toppen.