Lækker gulerodskage med flødeostglasur

Den svenske tv-kok Tina Nordström bagte i tv-programmet Tinas Mad en gulerodskage med kardemomme og valnødder og en tyk flødeostglasur oven på. Opskriften på gulerodskagen med flødeost creme er ret nem og ligetil

Gulerodskage er de senere år nærmest blevet en klassiker på kagebordet. Lav den nu - den smager fantastisk. (Foto: © Maria Nørregaard, DR)

Tidsforbrug: 1 time. Mængde: 8 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

  • 3 stk. æg

  • 3,5 dl sukker

  • 1,5 dl valnødder

  • 1,5 tsk. natron

  • 1,5 tsk. bagepulver

  • 0,5 tsk. salt

  • 1,5 spsk. stødt kardemomme

  • 1 spsk. stødt kanel

  • 4 dl hvedemel

  • 4 dl gulerødder

  • 2,5 dl neutral olie

  • 1 spsk. smør til formen

Flødeostglasur

  • 2 dl flormelis

  • 200 g flødeost

  • 1 spsk. citronskal

  • 3 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 200 grader.

Pisk æg og sukker hvidt. Hak valnødder groft og tilsæt sammen med natron, bagepulver, salt, kardemomme, kanel og mel. Pisk det hele sammen.

Bland gulerødderne og olien i. Hæld dejen i en springform smurt med smør.

Bag kagen i ovnen i 30-40 minutter, til den slipper i kanterne. Kontroller, at kagen er færdig ved at stikke i den med en kniv eller en strikkepind. Lad kagen køle af.

Smelt smør og lad det afkøle til lillefingervarm. Pisk flormelis, smør og flødeost sammen til en creme. Tilsæt vaniljesukker, citronsaft og skal.

Pisk igen og fordel cremen på kagen. Lad cremen stivne lidt inden servering. Pynt eventuelt med tynde gulerodsstrimler.

TIP: Opbevar kagen i køleskabet.