Tidsforbrug: 1 time. Mængde: 8 pers. Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- •
3 stk. æg
- •
3,5 dl sukker
- •
1,5 dl valnødder
- •
1,5 tsk. natron
- •
1,5 tsk. bagepulver
- •
0,5 tsk. salt
- •
1,5 spsk. stødt kardemomme
- •
1 spsk. stødt kanel
- •
4 dl hvedemel
- •
4 dl gulerødder
- •
2,5 dl neutral olie
- •
1 spsk. smør til formen
Flødeostglasur
- •
2 dl flormelis
- •
200 g flødeost
- •
1 spsk. citronskal
- •
3 tsk. vaniljesukker
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 grader.
Pisk æg og sukker hvidt. Hak valnødder groft og tilsæt sammen med natron, bagepulver, salt, kardemomme, kanel og mel. Pisk det hele sammen.
Bland gulerødderne og olien i. Hæld dejen i en springform smurt med smør.
Bag kagen i ovnen i 30-40 minutter, til den slipper i kanterne. Kontroller, at kagen er færdig ved at stikke i den med en kniv eller en strikkepind. Lad kagen køle af.
Smelt smør og lad det afkøle til lillefingervarm. Pisk flormelis, smør og flødeost sammen til en creme. Tilsæt vaniljesukker, citronsaft og skal.
Pisk igen og fordel cremen på kagen. Lad cremen stivne lidt inden servering. Pynt eventuelt med tynde gulerodsstrimler.
TIP: Opbevar kagen i køleskabet.