Kyllingegryde med kikærter og kål

Kylling og savoykål i en nem efterårsret til en travl hverdag. Retten skal bare i en gryde, og ellers passer den sig selv.

Denne lækre efterårsgryde indeholder både kylling, kål og kikærter. Ikke nok med at retten er sund, den er også yderst velsmagende og hurtig at lave. (Foto: © Anna Skov Sørensen, DR)

Tidsmængde: 30 min Mængde: 2 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

  • 200 g kyllingfilet

  • 2 stk. løg

  • 5 fed hvidløg

  • 1/2 dåse flåede tomater

  • 1 dåse kikærter (eller andre bønner)

  • 0,5 l hønsebouillon

  • 1/2 stk. savoykål

  • 2 håndfulde broccolihoveder

Fremgangsmåde

Skær kyllingefiletterne, savoykål og broccoli i mundrette stykker.

Pil løg og hvidløg, og hak dem.

Kom løg og hvidløg i en gryde med olie.

Tilsæt kylling.

Når kyllingen er stegt på alle sider, tilsættes flåede tomater, kikærter, savoykål, broccoli og bouillon.

Lad det simre i 15 minutter, eller til kyllingen er tilberedt.

Smag til med salt og peber. Kan serveres med ristede, saltede græskarkerner og persille på toppen.

TIP: Ønskes en mere cremet udgave, kan en deciliter af vandet med bouillon, erstattes af fløde.