Kylling i karry - nem og sund

Denne opskrift på kylling i karry med æbler, gulerødder og ananas er perfekt som wokret eller kan laves i en almindelig gryde. Retten er god at servere med enten ris eller flutes. Opskriften er hurtig og nem at lave, og det er en sund hverdagsret med et lavt fedtindhold. Her får du en lækker fyldig kylling i karry, som kan serveres på 30 minutter - Perfekt til en hverdagsaften.

Lav en nem og hurtig udgave af kylling i karry som samtidig er sund (© DR)

Tidsforbrug: 30 min. Mængde: 4 pers. Sværhedsgrad Nem

Ingrediens

  • 2 stk. æbler

  • 3 stk. gulerødder

  • 1 stk. løg

  • 500 g kyllingebryst

  • 1-2 spsk. olie

  • 1-3 tsk. karry (efter behag)

  • 1 spsk. hvedemel

  • 0,5 l vand

  • 1 stk. bouillonterning

  • 0,5 l mælk

  • 0,5 dåse ananas

Fremgangsmåde

Skræl æbler og skær dem i tern. Riv gulerødder og snit løget fint. Skær kylling i strimler.

Kom en sjat olie i bunden af en gryde eller en wok. Når den er varm tilsættes karry efter hvor stærk retten ønskes. Steg kyllingen godt igennem, og rør godt hele tiden.

Tilsæt æbler, gulerødder og løg, og svits det godt igennem. Så tilsættes en spsk. mel som røres ind i og derefter tilsættes ca. 1/2 l. vand sammen med boullionterningen. Når dette er kogt igennem, tilsættes mælk. Der smages til med salt peber og evt. ekstra karry.

Lad retten simre i ca 20 min. Kort tid før den serveres, kommes ananasen i. Retten serveres med ris eller flutes. Drys evt. med kokos.