Krydderurtepesto

Lav din egen krydderurtepesto, som kan bruges i et utal af retter. Opskriften er fra kogekone Camilla Plum, og pestoen kan blandt andet bruges som pastasauce, i kartoffelmos, til at vende dampede grøntsager og kogte kartofler i, eller en skefuld i tomat- eller minestronesuppe. Den er også god til stegt kød og fisk.

Camilla Plum laver denne dejlige krydderurtepesto med blandt andet kapers, parmesanost og pinjekerner. (© DR)

Tidsforbrug: 10 min. Mængde: 4 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

  • 1 bundt blandede urter - fx ramsløg

  • 0,5 dl olivenolie

  • 0,5 dl pinjekerner

  • 1-2 fed hvidløg

  • 1 spsk. saltede kapers

  • 50 g parmesan

  • 1 knivspids salt og peber

  • 1 spsk. citronsaft

Fremgangsmåde

Alt blendes til en lidt grynet sauce.

Pestoen kan med fordel laves når urterne er rigelige og billige.

TIP: Pestoen kan også laves med ramsløg.