Klassiske frikadeller - børnevenlig udgave

Der vel nærmest ikke noget mere dansk til aftensmad end en lækker frikadelle. Denne opskrift er på en enkel og klassisk frikadelle, som er nem og hurtig at lave, fordi løgene bliver blendet helt fint. Så er der aftensmad til familien på ingen tid. Frikadellerne er desuden nemme at lave glutenfri. Bare sørge for at havregrynene, du bruger, ikke indeholder spor af gluten.

Frikadeller er skøn aftensmad, og så er resterne perfekte til at tage med på madpakken dagen efter. (© DR)

Tidsforbrug: 40 min. Mængde: 4 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

  • 500 g hakket kalve- og flæskekød

  • 1 stk. løg

  • 1 stk. æg

  • 1 dl mælk

  • 3 spsk. havregryn

  • 1 tsk. salt

  • 1 smule peber

  • 2 spsk. neutral olie

Fremgangsmåde

Put løg, æg og mælk i et blender glas og blend det, til løget er helt findelt.

Rør alle øvrige ingredienser sammen med løgblandingen, og lad farsen trække i køleskabet i en halv times tid.

Varm olien på en pande, form frikadeller i håndfladen og steg dem på panden, til de er gyldne og gennemstegte. Det tager ca. 10 minutter.

TIP:

Server frikadellerne med ymer rørt med hvidløg, salt og peber, kartofler og en salat.

Eller server dem på den gode gammeldags måde med kartofler, brun sovs og rødkål.