Klassisk omelet

Omelet kan spises morgen, middag og aften, og den kan laves på bare få minutter. Her får du Adam Aamanns opskrift på en simpel omelet, som han lavede den i programmet 'Madmagasinet'.

Du kan tilpasse omeletten lige til din egen smag i både krydring og fyld. (© DR)

Tidsmængde: 15 min Mængde: 1 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

  • 4 æg (pr. person)

  • En smule havsalt

  • En smule friskkværnet peber

  • 15 g smør

  • 1 spsk. olivenolie

  • En smule purløg

  • Diverse fyld: F.eks. krydderurter, ost, ristede svampe, asparges, forårsløg, avokado el. tomat

Fremgangsmåde

Varm olien op i en pande med teflonbelægning, til den er rigtig godt varm.

Imens piskes æggene grundigt sammen med et par nip salt og lidt friskkværnet peber.

Kom æggemassen på panden, mens æggemassen flyttes rundt med en palet.

Når omeletten har sat sig, steges den færdig. Husk at den skal være fugtig og ikke helt færdigstegt på oversiden.

Vend den ud på en tallerken samtidig med, at du folder den ene tredjedel af omeletten ind over sig selv. Endnu en tredjedel vendes over, så den danner en oval aflang form.

TIP: Det er meget vigtigt, at en omelet ikke får for meget, men bevarer en fugtig overflade, inden den samles. På den måde vil den være fugtig og ikke tør indeni.