Tidsforbrug: 45 min Mængde: 4 pers.
Ingredienser
- •
2 store spsk. smør
- •
1 spsk. olie
- •
Cirka 400 g svinemørbrad, koteletter eller andet skært svinekød
- •
150 g bacon i tern
- •
300 g champignoner
- •
2 løg
- •
1 dåse hakkede eller flåede tomater
- •
Cirka 100 g tomatpuré
- •
1 tsk. salt (eller efter smag)
- •
2-3 tsk. paprika (smag efter – kan komme an på hvilken paprika, du har. Røget paprika er for eksempel ret kraftig)
- •
1 rød peberfrugt (og/eller to gulerødder eller en revet squash))
- •
Evt. 1 glas perleløg
- •
200 g cocktailpølser
- •
1 dl vand
- •
2 dl piskefløde
- •
Evt. Lidt majsstivelse eller meljævner (4 spsk. vand, 2 spsk. mel, piske eller rystet godt sammen)
- •
Et drys peber efter smag
Tilbehør
- •
Ris efter anvisningen på pakken (cirka 1 dl. ris per portion)
- •
Alternativt kartoffelmos, pommes frites eller et godt brød
Fremgangsmåde
Skær løg, kød, peberfrugt, champignon og eventuelt bacon ud i mundrette stykker.
Smelt smørret sammen med olien ved høj varme i en stor gryde eller dyb pande, til det bobler en smule i overfladen.
Steg kød og bacon i gryden ved høj varme i 2-4 minutter, til det er brunet.
Tilsæt champignon og løg, og lad det stege med i et par minutter ved jævn varme.
Tilsæt tomatpuré og paprika, og lad det stege lidt af i bunden af gryden, mens du rører.
Husk at sætte dine ris over eller lune andet tilbehør undervejs.
Tilsæt flåede tomater, salt, paprika og peberfrugt til gryden, og lad det hele simre ved lav varme i cirka 10-12 minutter.
Kom derefter cocktailpølser, fløde og eventuelt perleløg i gryden.
Varm det hele godt igennem, til sovsen har den rette tykkelse, og smag til med salt, peber og eventuelt paprika. Er sovsen for tynd, kan du tilsætte en smule majsstivelse eller meljævner - lidt ad gangen, så den ikke bliver for tyk. Kog yderligere tre-fire minutter, hvis du tilsætter jævner.
Servér – eventuelt med et drys persille på toppen. Velbekomme!