Klassisk kransekage

Hjemmelavet kransekage hører sig til, når nytåret skal skydes ind - og også på mange andre festlige tidspunkter. Konditor Mette blomsterberg lavede i 'Det søde liv' denne opskrift på klassisk kransekage, som smager fantastisk og er nem at lave. Kransekage-massen kan sagtens laves en uge før, så den er klar til gæster og fester. Kransekagemassen skal trække en times tid, og lufttørre i en halv

(© DR)

Tidsforbrug: 30 min Mængde: 8 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

KRANSEKAGEMASSE

  • 500 g ren rå marcipan

  • 200 g rørsukker

  • 100 g æggehvider

  • GLASUR

  • 100 g flormelis

  • 1 tsk. pasteuriserede æggehvider(efter behov)

Fremgangsmåde

Lav kransekagemassen: Rørsukker og æggehvide røres sammen. Lad det trække ca. 1 time for at opløse sukkeret. "Sukkerhviden" æltes ind i marcipanen lidt efter lidt til kransekagen er ensartet.

Kransekagemassen kommes op i en stofsprøjtepose med en trekantet tylle i og sprøjtes ud på en bageplade beklædt med bagepapir til lige store rustikke "kransekager" á ca. 50 g.

Bag kransekagerne: Lad disse "lufttørre" en ½ time, før de rettes op med hænderne. Med en ganske lillebitte smule vand på fingrene, formes de tørrede rustikke kransekager nu til fine ensartede kransekager. Bages ved 200 grader til de er gyldne ca. 8 - 10 minutter og afkøles.

Lav glasuren klar: Flormelisen sigtes i en skål og der kommes en anelse pasteuriseret æggehvide i, mens glasuren piskes luftig og hvid med en håndmikser. Bemærk at glasuren skal være lige nøjagtig så flydende at man kan sprøjte den, men at den heller ikke må flyde sammen, når den røres i. Sprøjte glasuren kommes i et lille kornet, (et trekantet stykke bagepapir, foldet til et kræmmerhus) og der sprøjtes de klassiske striber på de afkølede kransekager.