Klassisk koldskål

Koldskål er en klassiker om sommeren, og den smager bare endnu bedre, når du laver den selv. Denne opskrift er nem og lækker og tager ingen tid at lave.

Koldskål er bare en af de bedste, danske sommertraditioner. Spis den iskold med kammerjunkere og måske jordbær til. (Foto: © Lotte Jahnsen, DR)

Tidsmængde: 10 min Mængde: 0 pers.

Ingredienser

  • 2 stk. æggeblommer

  • 2,5 spsk. sukker

  • 1,5 tsk. vaniljesukker

  • 1 l kærnemælk

  • Lidt citronsaft (Efter smag)

Fremgangsmåde

Pisk æggeblommer og sukker sammen til en luftig æggesnaps.

Hæld kærnemælk i og vend koldskålen forsigtigt, så den forbliver luftig.

Tilsæt vaniljesukker og citron efter smag.

Server med kammerjunker og top evt. friske jordbær.