Tidsforbrug: 40 min. Mængde: 6 pers.
Ingredienser
- •
500 g modne tomater
- •
1 æble
- •
1/2 stang bladselleri
- •
1/4 rød peber
- •
1 løg
- •
2 fed hvidløg
- •
1 tsk. hel allehånde i tepose
- •
45 g sukker
- •
1/2 stang kanel
- •
1 1/4 dl lagereddike
- •
3/4 tsk. salt
- •
1 knivspids peber
Fremgangsmåde
Skær tomater i kvarte og æblet i grove stykker.
Skær bladselleri og rød peber i mindre stykker.
Skær løget i grove tern og hak hvidløget fint.
Bland med alle de andre ingredienser i en gryde og kog i 20-30 minutter.
Tag kanelstangen og teposen med allehånde op. 6. Blend alt andet.
Si massen igennem en sigte, og smid det ud som ikke kan komme igennem.
Hæld ketchuppen tilbage i gryden og kog langsomt op. Smag til og juster med eddike og evt. sukker. Ketchuppen skal være flydende men ikke sjasket.
Hæld ketchuppen fra gryden op i en steriliseret kande og hæld derefter på steriliserede glasflasker med en bred åbning.