Tidsmængde: 20 min Mængde: 4 pers.
Ingredienser
- •
500 g kartofler
- •
100 g Friske ærter (Kan erstattes af frosne ærter)
- •
1 dl purløg
- •
1 dl dild
- •
1 dl karse
- •
2 stk. forårsløg
- •
4 spsk. koldpresset jomfruolivenolie
- •
1 spsk. honning
- •
1 tsk. salt
- •
0,5 tsk. sort peber (friskkværnet)
- •
1 spsk. balsamisk æbleeddike
Fremgangsmåde
Kog kartoflerne i 7 minutter lad dem ligge i kogevandet i yderligere 5 minutter og hæld så vandet fra. Lad kartoflerne køle så meget af, at du kan skære dem i kvarte.
Imens bælger du ærterne eller optør de frosne ærter, og hakker krydderurter og forårsløg. Pisk alle ingredienserne - olivenolie, honning eddike, salt og peber - til dressingen sammen.
Vend de stadig varme kartoflerne i dressingen og lade trække til de er helt kølet af. Så vendes ærter, krydderurter og forårsløg sammen med kartoflerne, og kartoffelsalaten serveres.
TIP
Kartoffelsalat er en perfekt måde at bruge en rest kartofler på.