Kartoffelblinis med spinat, urtecreme, stenbiderrogn og laks

En lækkerbisken på tid

(Foto: © Jacob Snedevig, (C) DR)

Mængde: 4 pers.

1

Ingredienser

  • 2 bagekartofler

  • 1-2 æg

  • 500 g spinat - skyllet og klar til brug

  • 2 fed hvidløg

  • smør til at stege i

  • Olivenolie

2

Urtecreme

  • 3 spsk græsk yoghurt

  • 3 spsk 38% creme fraiche

  • 2 spsk hakket dild

  • 2 spsk hakket purløg

  • 2 spsk hakket bredbladet persille

  • 1 citron

  • 1 stykke røget laks

3

Fremgangsmåde

Urtecreme:

3-4 spsk græsk yoghurt og tilsvarende creme fraiche. Røres sammen med salt og peber, citronsaft og evt lidt revet skal. Finthakket dild, persille og purløg. Smag til og stil cremen koldt.

Spinaten:

Steg lidt revet hvidløg i olivenolie for svag varme. Kom spinaten ved. Lad den falde sammen. Salt og peber på og smag til. Hæld eventuel væde fra. Lad den blive på panden, så den holder sig lun.

Riv kartoflerne på det grove jern. Vrid væden af dem. Krydr med salt og peber og bland 1-2 æg i. varm olie og smør op på en slip let pande. Form flade pandekager af kartoffelmassen og steg dem for middel varme. De skal tage god farve og samle sig før man forsøger at vende dem med en paletkniv. Vend dem og steg videre på den anden side. De skal være flot gyldne og gennemstegte.

Anret nu en kartoffelblini pr person, kom lidt spinat ovenpå, derpå nogle skefulde urtecreme og til slut nogle pæne skiver laks. Servér mens blinis stadig er sprøde og lune.