Tidsmængde: 1 time, 30 min Mængde: 8 pers.
Ingredienser
KARTOFFELBLINIS
- •
500 g bagekartofler
- •
25 g smør
- •
1 dl creme fraiche 38%
- •
1/2 tsk. bagepulver
- •
1 1/2 spsk. kartoffelmel
- •
2 æg
- •
5 riv muskatnød
- •
havsalt og friskkværnet peber
- •
3 spsk. klaret smør eller olie til stegning
REJER
- •
2 dl friskost naturel
- •
evt. 1 spsk. mælk eller fløde
- •
1 bundt dild
- •
1 skalotteløg
- •
220 g pillede grønlanske rejer (vigtigt, at de er friskpillede! Du skal regne med cirka den dobbelte vægt, når rejerne endnu ikke er pillede)
- •
1-2 spsk. citronsaft
- •
havsalt og friskkværnet peber
SERVERING
- •
lidt frisk dild
- •
røget paprika
- •
revet citronskal
Fremgangsmåde
Kartoffelblinis-dej
Skræl kartoflerne og kog dem helt møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra og damp kartoflerne godt, før de moses. Mos dem grundigt, så der ikke er klumper.
Rør mosen godt sammen med smør og creme fraiche. Tilsæt æggene et ad gangen, kom bagepulver og mel i og rør til en lind dej. Krydr med salt peber og muskatnød,og sæt dejen på køl til lige før den skal steges. Imens forberedes rejerne.
Rejer
Rør friskosten blød og cremet, evt. med lidt mælk eller fløde.
Vask og pluk dilden og hak den fint. Pilskalotteløget og hak det så fint, du kan. Vend begge dele grundigt med friskosten.
Tilsæt de pillede rejer og vend forsigtigt sammen. Smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft for friskhed. Tilsæt evt. lidt sukker for at fremhæve rejesmagen.
Kartoffelblinis – stegning
Varm en pande op. Kom fedtstof på og læg klatter af dej på panden med en ske. Klatterne skal ikke være større end en 5-krone. Bag i 1-2 minutter, før de vendes og bager færdigt i cirka 1 minut.
Læg de færdige, små blinis på et fad, efterhånden som de bliver stegt.
Servering
Lun evt. blinisene igen, hvis du har lavet dem i god tid. Kom reje-friskosten på de lune blinis på et fad, og pynt hver enkelt blinis med lidt dild og en lille smule røget paprika. Riv lidt citronskal ud over det hele og server straks.