Tidsmængde: 1 time Mængde: 4 pers. Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
KARBONADER
- •
600 g hakket kalv og svin
- •
2 spsk. grov sennep
- •
2 stk. æg
- •
4 spsk. rasp
- •
1 dl mælk
- •
1 dl knuste eller grofthakkede valnødder
- •
salt og peber
PANERING OG STEGNING
- •
5 spsk. hvedemel
- •
2 stk. æg
- •
3 dl rasp
- •
30-40 g smør
- •
lidt havsalt og peber
PEBERFRUGTPESTO
- •
2 stk. peberfrugter
- •
50 g parmesanost
- •
80 g valnødder (gerne ristede, andre nødder kan også bruges)
- •
1 dl persilleblade
- •
1 kvist rosmarin
- •
4-5 spsk. sherryeddike (eller citronsaft)
- •
1,5-2 dl olivenolie
- •
0,5 tsk. sukker
- •
lidt salt og peber
Fremgangsmåde
Karbonader: Rør det hakkede kød med sennep, salt og peber, ægget og rasp. Rør til en tæt og ensartet konsistens og tilsæt så meget mælk, at farsen bliver mere lind og let at røre. Tilsæt valnødder, bland og lad farsen hvile på køl, mens du klargør resten.
Form farsen til 4 store og flade krebinetter. Stil en tallerken frem med mel, en dyb tallerken med æggene pisket op med lidt vand og en tallerken med rasp, der er godt krydret med salt og peber.
Med venstre hånd vendes krebinetten nu først i mel og så i æg, før højre hånd løfter den fra æggene og over i raspen. På den måde får du det mest jævne resultat, uden at der er rasp i melet og æg i raspen.
Steg krebinetterne i smør i 5 minutter på hver side over medium varme. Lad dem stå lune på panden indtil servering.
Peberfrugtpesto: Brænd perfrugten sort over kul eller i en 250 grader varm ovn, til de er godt sorte over det hele. Læg dem i en lille skål, pak den ind i film, og lad dem hvile i ca 15 min. Pil det sorte skind af og fjern stilk og kerner.
Kom kødet fra den pillede peberfrugt i en foodproccesor eller blender sammen med resten af ingredienserne og blend til en ensartet grov masse.
Server pestoen sammen med kogte eller bagte grøntsager eller som sauce til kød - eks. som her sammen med karbonader og broccoli.