Tilberedningstid: 1 time Mængde: 10 pers. Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- •
1 kg jordbær
- •
750 g sukker
- •
1 stk. citron
Fremgangsmåde
Varm sukkeret i ovnen i en ildfast skål ved 200 grader i 20 minutter. Varm panden op ved fuldt skrald, og kom bærrene i. Rør rundt.
Når det safter hælder man sukkeret i og koger ved høj varme til det tykner. Det tager nogle få minutter. Når syltetøjet bobler op med små jævne bobler over det hele er det færdigt. Tilføj citronsaft de sidste minutter af kogningen.
Kom på glas rystet med cognac - man må godt drikke cognacen bagefter - og luk så snart det er kølet af.
Det er vidunderligt på ristet brød, i morgenyoghurten.
TIP: Jordbærsyltetøj er til pandekager og vafler, kræmmerhuse med flødeskum, til is og til morgenmaden...