Tidsforbrug: 1 time. Mængde: 35 pers.
Ingredienser
Småkagebund
- •
185 g hvedemel
- •
1 stk. æggeblomme
- •
125 g smør
- •
1 spsk. fløde
Marengs
- •
1 stk. æggehvide
- •
150 g sukker
- •
1 tsk. eddike
- •
1 spsk. finthakket mandler uden skal
Fremgangsmåde
Smuldr smør med mel. Tilsæt æggeblomme og fløde. Ælt dejen hurtigt sammen. Sæt dejen på køl i ½-1 times tid.
Rul dejen ud i et tyndt lag - ca. 4 mm - og udstik små runde bunde på ca. 4-5 cm i diameter. Placer bundene på en bageplade beklædt med bagepapir.
Pisk hviderne stive med sukker og tilsæt eddike og mandler. Fyld marengsen i en sprøjtepose og sprøjt en fin roset på hver bund.
Bag kagerne på næstøverste rille i 8-10 min ved 150 grader. Marengsen må ikke blive mørk. Køler af på rist - de er ret porøse, så vær forsigtig med dem.