Hurtig og nem æblekage

Søger du en opskrift på en lækker æblekage, som samtidig er nem og hurtig at tilberede? Det får du med denne æblekage, som har en skøn smag af kanel og en sprød, bagt overflade. Æblekagen er perfekt til eftermiddagskaffen eller som en god dessert.

En lækker og lun æblekage er perfekt til eftermiddagskaffen. (Foto: © Maria Warnke Nørregaard, DR)

Tidsmængde: 2 timer Mængde: 4 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

  • 8 stk. æbler

  • 2 dl sukker

  • 1 spsk. kanel

  • 1,5 dl hvedemel

  • 200 g smør

Fremgangsmåde

Skræl æblerne og skær dem i tynde skiver. Læg æblestykkerne i en skål og strø kanel over samt ½ dl sukker og bland det godt sammen.

Lad æbleblandingen stå køligt i 1 time.

Tænd ovnen på 200 grader. Læg æbleskiverne i en tærteform. Bland melet sammen med resten af sukkeret og drys over. Høvl smørret med en ostehøvl i tynde flager og fordel det over æbleskiverne.

Bag æblekagen i ca. 30 minutter ved 200 grader. Server den med creme fraiche eller flødeskum.