Hurtig chili con carne

Kokken Nikolaj Kirk var i programmet Missionen med til at undersøge, hvordan danskernes madvaner har udviklet sig. I programmet kom denne meget hurtige udgave af den klassiske chili con carne med.

Chili con carne er god familemad, og et sikkert hit hos de fleste - særligt når det er så nemt som her. (Foto: © Maria Warnke Nørregaard, DR)

Tidsmængde: 30 min Mængde: 2 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

  • 1 stk. løg

  • 2 stk. gulerødder

  • 2 stk. fed hvidløg

  • 2 stk. chilipebre

  • 300 g hakket oksekød

  • 1 tsk. spidskommen

  • 1 tsk. chilipulver

  • 1 tsk. oregano

  • 1 stk. hel stang kanel

  • 1 dåse flåede tomater

  • 1 dåse kidneybønner

  • 1 stk. grøn peber

  • 1 stk. rød peber

  • 0,5 tsk. salt (smag til)

  • 1 knivspids peber (smag til)

  • 0,5 spsk. rødvinseddike (smag til)

Fremgangsmåde

Hak løg, gulerødder og hvidløg og svits det. Tilsæt kød og svits det. Når det er brunt tilsættes krydderierne, chilipebre og kanel - det svitses lidt og så tilsættes de flåede tomater.

Læg låg på gryden og lad simre i 20. min. Tilsæt kidneybønnerne og de grofthakkede peberfrugter og varm det igennem før retten smages til med salt, peber og rødvinseddike.

Serveres med majschips - eller brød/ris