Tidsmængde: 3 timer Mængde: 6 pers.
Ingredienser
- •
1 stor høne
- •
Ca. 2 l vand
- •
1 persillerod
- •
2 pastinakker
- •
2 gulerødder
- •
1 selleri
- •
6 porrer
- •
5 løg
- •
4 nelliker
- •
1 spsk. peberkorn
- •
5 allehånde
Fremgangsmåde
En stor høne kommes i en gryde og dækkes med vand. Det koger op og skummes godt af.
Imens skures og skrælles persillerod, pastinakker, gulerødder og selleri, og porrerne ordnes.
Urterne og porrerne skal ikke i suppen endnu. Det skal skrællerne fra rodfrugterne til gengæld samt de grønne porre-toppe, som nu tilsættes den omhyggeligt skummende suppe.
Samtidig tilføjes halve løg, nelliker, peberkorn og allehånde.
Nu skal suppen koge i 2 timer.
Når suppen har kogt, skal den sigtes (porre-toppe, løg, urteskræller mm., der har kogt med suppen, kasseres) - og hønen plukkes i mundrette stykker.
De allerede skrællede urter og rødder skæres i mundrette bidder og simrer i suppen, til de er så møre, som man foretrækker det (ca. 10 minutter).
Nør rødder og urter er møre kommes hønsekøddet i.
TIP: Server suppen med et godt stykke brød til.