Hønsekødssuppe

I et DR Derude-program fra 2004 lavede Søren Gericke en fantastisk hønsekødssuppe til sig selv og Søren Ryge. Suppen er fyldt med urter og grøntsager og laves på en hel kylling. Her får du opskriften på den lækre hønsekødssuppe, og som Søren Gericke siger, skal den smage af den, der laver suppen. Så du må gerne eksperimentere med og ændre på den ellers formidable opskrift.

Vil du lave hønsekødssuppe som mesterkokken Søren Gericke? Her får du opskriften. (© DR)

Tidsmængde: 3 timer Mængde: 6 pers.

Ingredienser

  • 1 stor høne

  • Ca. 2 l vand

  • 1 persillerod

  • 2 pastinakker

  • 2 gulerødder

  • 1 selleri

  • 6 porrer

  • 5 løg

  • 4 nelliker

  • 1 spsk. peberkorn

  • 5 allehånde

Fremgangsmåde

En stor høne kommes i en gryde og dækkes med vand. Det koger op og skummes godt af.

Imens skures og skrælles persillerod, pastinakker, gulerødder og selleri, og porrerne ordnes.

Urterne og porrerne skal ikke i suppen endnu. Det skal skrællerne fra rodfrugterne til gengæld samt de grønne porre-toppe, som nu tilsættes den omhyggeligt skummende suppe.

Samtidig tilføjes halve løg, nelliker, peberkorn og allehånde.

Nu skal suppen koge i 2 timer.

Når suppen har kogt, skal den sigtes (porre-toppe, løg, urteskræller mm., der har kogt med suppen, kasseres) - og hønen plukkes i mundrette stykker.

De allerede skrællede urter og rødder skæres i mundrette bidder og simrer i suppen, til de er så møre, som man foretrækker det (ca. 10 minutter).

Nør rødder og urter er møre kommes hønsekøddet i.

TIP: Server suppen med et godt stykke brød til.