Hjemmelavet jordbærsaft

Jordbær kan bruges til andet end marmelade nemlig en sød og frisk saft. Sommeren bliver lige pludseligt lidt længere, når man har denne lækre hjemmelavede jordbærsaft i køleskabet. Konditor Mette Blomsterberg lavede denne opskrift på jordbærsaft i programmet 'Det Søde Sommerliv'. Saften skal løbe gennem sien i et par timer og skal trække 10 timer.

En håndfuld isterninger gør underværker i jordbærsaften på en varm sommerdag. (Foto: © Jessica Lewis, Pexels)

Tidsmængde: 30 min Mængde: 12 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

  • 1 kg jordbær

  • 6 dl vand

  • 800 g sukker

  • 0,5 tsk. Atamon (Efter angivelse på flasken.)

Fremgangsmåde

Skyl, nip og halver jordbærrene. Kog de ordnede bær, vand og sukker under låg i ca. 20 minutter. Passér hele herligheden gennem en stor sigte ilagt et rent klæde (viskestykke). Det kan godt tage et par timer - tving ikke saften igennem, da den da vil bliver uklar.

Hæld saften på rengjorte og atamonskyllede flasker og luk dem til. Kan drikkes efter 10 timer. TIP: Saften skal opbevares i køleskab og nydes, mens den er frisk, og sommeren er hos os.