Tidsforbrug: 1 time. Mængde: 2 pers. Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- •
25 g gær
- •
2,5 dl håndvarmt vand
- •
6-7 dl hvedemel
- •
2 tsk. salt
- •
5 spsk. koldpresset rapsolie
- •
1 smule havsalt
- •
1 smule birkesfrø
Til Servering
- •
1 pakke smelteost med peberrodssmag
- •
1 skive koldrøget laks (1 skive pr. grissini)
Fremgangsmåde
Opløs gæren i det håndvarme vand og rør halvdelen af melet i. Bland salt og olie i.
Rør resten af melet i og ælt det til en let dejkonsistens.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i 20 minutter. Indstil ovnen til 200 grader.
Del dejen i 2 stykker og rul den ud til ½-1 cm tykkelse. Anvend rigeligt med mel på bordet og på kagerullen, så dejen ikke hænger fast.
Pensl med vand. Strø salt og birkes over. Skær dejen ud i 1 cm brede stænger.
Sno stængerne let og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i yderligere 10 minutter.
De bages i ovnen i cirka 20 minutter til de er gyldne. Hvis grissini ikke er helt sprøde, så kan de efterbages i ovnen. Sluk for varmen og åben lugen, så tørrer de hurtigt.
Til servering
Kom lidt smelteost på hver grissini og vikl et laksestykke om og server.