Hjemmelavede grissini

Lækre nemme brødsticks, der kan bruges som en lille snack eller som en forret, når gæsterne er ankommet.

Grissini kan serveres helt enkelt, som de er, eller de kan serveres med en skive laks. (Foto: © SCANPIX, DR)

Tidsforbrug: 1 time. Mængde: 2 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

  • 25 g gær

  • 2,5 dl håndvarmt vand

  • 6-7 dl hvedemel

  • 2 tsk. salt

  • 5 spsk. koldpresset rapsolie

  • 1 smule havsalt

  • 1 smule birkesfrø

Til Servering

  • 1 pakke smelteost med peberrodssmag

  • 1 skive koldrøget laks (1 skive pr. grissini)

Fremgangsmåde

Opløs gæren i det håndvarme vand og rør halvdelen af melet i. Bland salt og olie i.

Rør resten af melet i og ælt det til en let dejkonsistens.

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i 20 minutter. Indstil ovnen til 200 grader.

Del dejen i 2 stykker og rul den ud til ½-1 cm tykkelse. Anvend rigeligt med mel på bordet og på kagerullen, så dejen ikke hænger fast.

Pensl med vand. Strø salt og birkes over. Skær dejen ud i 1 cm brede stænger.

Sno stængerne let og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i yderligere 10 minutter.

De bages i ovnen i cirka 20 minutter til de er gyldne. Hvis grissini ikke er helt sprøde, så kan de efterbages i ovnen. Sluk for varmen og åben lugen, så tørrer de hurtigt.

Til servering

Kom lidt smelteost på hver grissini og vikl et laksestykke om og server.