Tidsforbrug: 1 time, 15 min. Mængde. 4 pers. Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
Kylling
- •
1 stk. kylling
- •
4 spsk. olivenolie
- •
2 tsk. salt
- •
1 smule peber (efter smag)
Sauce
- •
3 dl vand
- •
1 stk. løg (lille)
- •
1 stk. laurbærblad
- •
1 smule sovsekulør
- •
1/4 dl piskefløde
- •
1 tsk. salt
- •
1 smule peber
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 220 grader. Vask og rens kyllingen indvendig og dup den tør med køkkenrulle.
Sauce: Skær vingespidserne, overskydende fedt ved halsen af - og evt. også ønskebenet, hvis du kan komme til det med en skarp kniv. Læg kyllingestykkerne i en kasserolle sammen med grofthakket løg, vand, salt, peber og laurbær og lad det koge, mens kyllingen steger.
Smør kyllingen godt ind i olivenolien både ind- og udvendig og drys med salt og peber – ligeledes både udvendig og indvendig.
Læg kyllingen i et ildfast fad og steg den i ovnen i ca. et kvarter. Skru ned til 200 grader og steg den færdig i ca. 45 min.
Si kylling, løg og laurbær fra kyllingefonden. Lad den koge lidt ind, tilsæt fløde og saucekulør og smag til med salt og peber.
Server kyllingen med saucen, ris og grønne ærter. TIP: For en lettere ret kan den helstegte kylling serveres med en fyldig salat og groft brød.