Helstegt kylling i ovn med lækker sauce

Denne helstegte kylling i ovn bliver mør, saftig og lækker. Kyllingen passer sig selv i ovnen, så du har tid til at lave den lækre sauce og andet tilbehør.

Helstegt kylling i ovnen er et sikkert hit hos hele familien. Både nemt og lækkert. (© DR)

Tidsforbrug: 1 time, 15 min. Mængde. 4 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

Kylling

  • 1 stk. kylling

  • 4 spsk. olivenolie

  • 2 tsk. salt

  • 1 smule peber (efter smag)

Sauce

  • 3 dl vand

  • 1 stk. løg (lille)

  • 1 stk. laurbærblad

  • 1 smule sovsekulør

  • 1/4 dl piskefløde

  • 1 tsk. salt

  • 1 smule peber

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 220 grader. Vask og rens kyllingen indvendig og dup den tør med køkkenrulle.

Sauce: Skær vingespidserne, overskydende fedt ved halsen af - og evt. også ønskebenet, hvis du kan komme til det med en skarp kniv. Læg kyllingestykkerne i en kasserolle sammen med grofthakket løg, vand, salt, peber og laurbær og lad det koge, mens kyllingen steger.

Smør kyllingen godt ind i olivenolien både ind- og udvendig og drys med salt og peber – ligeledes både udvendig og indvendig.

Læg kyllingen i et ildfast fad og steg den i ovnen i ca. et kvarter. Skru ned til 200 grader og steg den færdig i ca. 45 min.

Si kylling, løg og laurbær fra kyllingefonden. Lad den koge lidt ind, tilsæt fløde og saucekulør og smag til med salt og peber.

Server kyllingen med saucen, ris og grønne ærter. TIP: For en lettere ret kan den helstegte kylling serveres med en fyldig salat og groft brød.