Havregrød med frugt og nødder

Havregrøden er en klassiker på det danske morgenbord, og den kan nemt gøres lidt mere spændende og lækker ved at toppe den med sæsonens frugt og evt. lidt nødder. Havregrød er et sundt morgenmåltid, der mætter godt og giver dig en god start på dagen.

En god måde at starte dagen på er med en varm skål havregrød med frugt og nødder. (© DR)

Tidsforbrug: 15 min. Mængde: 4 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

  • 4 dl finvalsede havregryn

  • 1 l vand (kan erstattes med mælk)

  • 1 tsk. salt

  • 1 dl rosiner

  • 50 g mandler

  • 400 g frisk frugt i sæson (æble, jordbær, banan mv.)

Fremgangsmåde

Kom havregryn og vand og i en gryde og varm op. Lag koge et par minutter under omrøring. Smag til med salt.

Fordel grøden i skåle og drys med rosiner, hakkede nødder og frisk frugt skåret i mindre stykker.