Grøntsagssuppe

Her får du opskriften på en nem og lækker grøntsagssuppe, som er fuld af smag, men som ikke kræver ret meget at lave - og så er det noget de fleste kan lide. Du kan eventuelt tilføje lidt spaghetti eller nudler til suppen, og du får en klassisk minestronesuppe. Opskriften lavede kok Jesper Vollmer i programmet 'Spis og spar'.

En klassisk grøntsagsuppe kan alle være med på. (© DR)

Tidsforbrug: 30 min. Mængde: 4 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

  • 2 løg

  • 3 fed hvidløg

  • 3 stængler bladselleri

  • 3 gulerødder

  • 2 kartofler

  • 1 courgette

  • 2 spsk. olie

  • 2 dåser hakkede tomater

  • lidt fast pølse i tern

  • 1 kvist timian

  • 1 l bouillon

  • salt og peber efter smag

Fremgangsmåde

Snit, skyl og hak alle grøntsagerne i små stykker.


Steg grøntsagerne af i olien, til de får lidt farve. Kom hakkede tomater, pølse, timian og bouillon på, og lad det simre i 10-15 min.

Suppen her kan nemt spædes op med 100 g knust spaghetti eller små nudler. Så bliver den til en minestronesuppe, som mætter som et rigtigt aftensmåltid.