Grillede grøntsager med Scarmoza

En italiensk grill ret, der typisk bliver set på menu kortet som tilbehør, dog kan den sagtens bruges som en ret i sig selv.

Du kan sagtens skifte grøntsagerne ud, men nogen efter eget valg. (© DR)

Tidsmængde: 20 min Mængde: 4 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

  • 2 stk. aubergine

  • 4 stk. peberfrugter (gerne røde og gule)

  • 2 stk. courgette

  • 1 stk. fennikel

  • 2 stk. skalotteløg

  • 1 pakke portobello svampe

  • 1 stk. scarmoza-ost (røget komælks ost)

  • 1 smule olivenolie

  • 1 smule frisk salvie

  • 1 stk. fed hvidløg

Fremgangsmåde

Blancher skalotteløg, fennikel og peberfrugt kortvarigt i lidt kogende vand for at opnå en blød konsistens. Skær derefter grøntsagerne i grillvenlige stykker.

Drys aubergine-skiverne med salt, for at trække den værste væde ud. Pensl grøntsagerne med lidt olie før de lander på grillen.

Stabl de grillede og bløde grøntsager portionsvis på et fad toppet med skiver af scarmoza-ost. Stil fadet i den lukkede grill til osten er smeltet. Server grøntsagsbjerget overhældt med en dressing af god olivenolie, hakket salvie, hvidløg og evt. en anelse citron.