Tidsforbrug: 10 min Mængde: 4 pers. Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- •
1 bananskalotteløg (kan erstattes med rødløg. Vær dog varsom da rødløget er kraftigere i løgsmagen)
- •
2 fed hvidløg
- •
1 frisk tomat (så moden som muligt)
- •
1 dåse flåede tomater
- •
Lidt frisk basilikum med stængler (man kan bruge den tørrede, men smagen er derefter)
- •
Evt. lidt tørret timian og organo (hvis det alligevel står på hylden)
- •
1 lille dåse tomatpure (ca. 15-20 g.)
- •
3 spsk. olivenolie
- •
1 tsk. æbleeddike
- •
1 tsk. honning eller rørsukker
- •
En smule salt og peber efter smag
Fremgangsmåde
Alt blandes i en skål, på nær olien, og blendes med en stavblender eller lignende.
Olien er til for at legere tomatsovsen, så den ikke så let trænger ned i bunden under bagningen. Derfor tilsættes den til sidst, når der er sving i alle de andre ingredienser (hvis man bruger tørrede krydderier, så kom dem i, efter man har blendet alt det andet, ellers bliver tomatsovsen nemt kedelig og grå).
Smag til med salt og peber.
Tips til pizzabagningen:
Brug altid frisk mozzarella som basisost på pizzaen. Det er ok det er den billige fra supermarkedet, bare det er den friske og ikke det der præstrimlede 'pizzatopping'.
Husk at pizza er fantastisk til at bruge dine smårester og minimere madspild. En pølseende, lidt slatten broccoli i tyndeskiver og den sidste rest brie kan blive til en fantastisk pizza!
Less is more! I stedet for at lægge fyldet ovenpå hinanden så læg det mere ved siden af hinanden. Det holder pizzaen elegant og alt bliver bagt nok.