Tidsmængde: 20 min Mængde: 4 pers. Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
FRUGT
- •
1 stk. banan
- •
1 stk. æble
- •
1 stk. pære
- •
1 stk. fersken
- •
1 stk. blomme
- •
100 g vindruer, kernefri
- •
100 g friske jordbær
RÅCREME
- •
2 dl piskefløde
- •
2 stk. pasteuriserede æggeblommer
- •
1 tsk. vaniljesukker
- •
50 g sukker
Fremgangsmåde
Pisk fløden stiv i en skål. I en anden skål piskes æggeblommerne hvide med sukker og vaniljesukker.
Flødeskummet blandes med ægget, det vendes godt sammen, og råcremen er klar og stilles på køl.
Frugten vaskes og skæres i mundrette bidder.
Alt efter smag kan råcremen serveres i en skål ved siden af, eller den kan blandes i frugten inden servering.
TIP:
Du kan tilsætte lidt chokoladen eller hakkede nødder til frugtsalaten.
Råcremen kan stilles i fryseren nogle timer inden serveringen og røres op inden servering, så bliver den som en italiensk semifreddo – en halvfrossen is.
Frugten kan byttes ud med lige nøjagtigt den frugt, du bedst kan lide – ananas, melon, jordbær, hindbær eller hvad du har lyst til. Der skal være det, der svarer til ca. 8 stykker frugt, til fire personer.