Mængde: 4 pers.
Ingredienser
- •
Ca. 400 g kolde, kogte ris (Kog dem evt. i hønsebouillon m. lidt gurkemeje)
- •
2 skalotteløg
- •
2 fed hvidløg
- •
1-2 gulerødder (afhængig af størrelsen)
- •
1 rød peber
- •
1 stor håndfuld ærter (eller mere)
- •
1 bundt forårsløg
- •
2 kyllingebryster
- •
3 æg
- •
2 spsk østerssauce
- •
2 spsk soya (eller efter smag)
- •
1 spsk sesamolie
- •
Evt. 1 tsk. det tredie krydderi (Mononatrium glutamat. Aromaforstærker)
- •
6 spsk neutral olie
Fremgangsmåde
Hak skalotteløg og hvidløg fint. Skær gulerødderne i bittesmå tern. Skær den røde peber i små tern. Skær kyllingebrysterne i små tern.
Varm 4 spsk olie op i en wok til det er rygende varmt.
Tilsæt løg og hvidløg og steg under omrøring i ca. 45 sek. Tilsæt kyllingebryst og steg det med til det begynder at få lidt farve. Tilsæt gulerod og rød peber og lad det stege med i et par minutter mens der hele tiden vendes på det.
Kom indholdet af wok’en i en skål. Tør wok’en af og kom det sidste olie i.
Pisk æggene sammen og hæld dem i wokken mens der røres kraftigt til det bliver til røræg. Tilsæt de kogte ris og steg videre i et par minutter mens der vendes på det, så røræggene brydes op til små bidder og blandes med risene. Tilsæt det forrige fra skålen og bland det hele. Kom ærterne ved og bland. Kom østerssauce, soya og sesamolie i og bland. Drys med det tredie krydderi, bland det hele godt og varm det igennem. Vend til slut hakket forårsløg i retten og server med det samme!