Tidsforbrug: 3 timer, 30 min. Mængde: 10 pers.
Ingredienser
Rubychokoæad-Blondie m. Citron, Pekan og Blåbær
- •
62 g hvedemel
- •
100 g rubychokolade
- •
100 g smør
- •
87 g sukker
- •
1 ½ æg
- •
en smule salt
- •
85 g blåbær
- •
50 g pekannødder
- •
1 citron (brug skallen)
- •
50 g rubychokolade
Karamelmousse
- •
210 g sukker
- •
4,5 tsk. honning
- •
120 ml piskefløde
- •
135 g smør
- •
en smule havsalt
- •
6 blade husblas
- •
6 dl fløde
Søglaze
- •
6 blade husblas
- •
150 g mørk chokolade
- •
115 ml fløde
- •
60 ml vand
- •
150 g sukker
- •
150 g glukosesirup
Bro
- •
110 g dulceychokolade
- •
en smule brun pulverfarve
- •
en smule brun pastafarve
Marcipanårkander
- •
en smule marcipan
- •
en smule flormelis
- •
en smule glukose
- •
en smule pastafarver
- •
en smule pulverfarver
Fremgangsmåde
Dej:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Smelt smørret i en gryde.
Smelt 200 gram rubychokolade I mikrobølgeovn.
Pisk æg, sukker, mel og salt sammen til en let og luftig konsistens.
Vend smør og chokolade i dejen.
Tilsæt pekannødder, den resterende rubychokolade og citronskal.
Hæld dejen i en form med bagepapir, og tryk forsigtigt blåbærrene ned i dejen.
Bag kagen i 20 minutter.
Karamelmousse:
Mål alt op.
Bring rørsukker, honning, fløde, smør og havsalt i kog. Temperaturen skal ende på 120 grader.
Lad det stå på bordet og køle.
Læg husblas i blød i 10 minutter.
Varm 6 spsk af fløden op, og smelt den udblødte husblas heri.
Rør den herefter i karamellen.
Pisk resten af fløden til en let flødeskum.
Vend den sammen med karamellen ad flere omgange.
Hæld moussen på den afkølede bund.
Søglaze:
Udblød husblas.
Hak chokoladen fint, og kom den i en plastikkande.
Bring fløde, vand, sukker og glukosesirup til kogepunktet i en gryde.
Tag gryden af varmen.
Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme fløde.
Hæld fløden over chokoladen, og stavblend glazen.
Dæk overfladen med film.
Hæld glazen over, når den er 39 grader.
Chokoladebro:
Først skal du temperere chokoladen.
Kom den i en silikoneform (Frederikke har selv støbt sin).
Lad chokoladen sætte sig helt, og fjern herefter broen fra formen.
Pensl brobjælkerne med pulverfarve.
Placér bjælkerne på kagen.
Marcipanåkander:
Indfarv gul, to grønne, en hvid og en lyserød.
Form åkandeblade af de to grønne nuancer.
Pensl med grøn farve.
Form åkandeblomsterne i fri hånd
Pensl med peach-farve.
Placér åkanderne på kagen.