Frederikkes Sø

Frederikke har brugt meget af sin barndom i Sverige, og hendes naturmesterværk forestiller Kalvsjön, som deres hus lå ud til. Kagen er fuld af Rubychokolade, pekannødder, citronskal, blåbær og karamel, som alle er smage, Frederikke forbinder med Sverige.

Hvis du gerne vil tage en bid af Sverige, så kan du prøve opskriften på Frederikkes mesterværk. Du kan skifte nogle af ingredienserne ud med nogle smage, som genkalder nogle dejlige minder hos dig. (© DR)

Tidsforbrug: 3 timer, 30 min. Mængde: 10 pers.

Ingredienser

Rubychokoæad-Blondie m. Citron, Pekan og Blåbær

  • 62 g hvedemel

  • 100 g rubychokolade

  • 100 g smør

  • 87 g sukker

  • 1 ½ æg

  • en smule salt

  • 85 g blåbær

  • 50 g pekannødder

  • 1 citron (brug skallen)

  • 50 g rubychokolade

Karamelmousse

  • 210 g sukker

  • 4,5 tsk. honning

  • 120 ml piskefløde

  • 135 g smør

  • en smule havsalt

  • 6 blade husblas

  • 6 dl fløde

Søglaze

  • 6 blade husblas

  • 150 g mørk chokolade

  • 115 ml fløde

  • 60 ml vand

  • 150 g sukker

  • 150 g glukosesirup

Bro

  • 110 g dulceychokolade

  • en smule brun pulverfarve

  • en smule brun pastafarve

Marcipanårkander

  • en smule marcipan

  • en smule flormelis

  • en smule glukose

  • en smule pastafarver

  • en smule pulverfarver

Fremgangsmåde

Dej:

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Smelt smørret i en gryde.

Smelt 200 gram rubychokolade I mikrobølgeovn.

Pisk æg, sukker, mel og salt sammen til en let og luftig konsistens.

Vend smør og chokolade i dejen.

Tilsæt pekannødder, den resterende rubychokolade og citronskal.

Hæld dejen i en form med bagepapir, og tryk forsigtigt blåbærrene ned i dejen.

Bag kagen i 20 minutter.

Karamelmousse:

Mål alt op.

Bring rørsukker, honning, fløde, smør og havsalt i kog. Temperaturen skal ende på 120 grader.

Lad det stå på bordet og køle.

Læg husblas i blød i 10 minutter.

Varm 6 spsk af fløden op, og smelt den udblødte husblas heri.

Rør den herefter i karamellen.

Pisk resten af fløden til en let flødeskum.

Vend den sammen med karamellen ad flere omgange.

Hæld moussen på den afkølede bund.

Søglaze:

Udblød husblas.

Hak chokoladen fint, og kom den i en plastikkande.

Bring fløde, vand, sukker og glukosesirup til kogepunktet i en gryde.

Tag gryden af varmen.

Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme fløde.

Hæld fløden over chokoladen, og stavblend glazen.

Dæk overfladen med film.

Hæld glazen over, når den er 39 grader.

Chokoladebro:

Først skal du temperere chokoladen.

Kom den i en silikoneform (Frederikke har selv støbt sin).

Lad chokoladen sætte sig helt, og fjern herefter broen fra formen.

Pensl brobjælkerne med pulverfarve.

Placér bjælkerne på kagen.

Marcipanåkander:

Indfarv gul, to grønne, en hvid og en lyserød.

Form åkandeblade af de to grønne nuancer.

Pensl med grøn farve.

Form åkandeblomsterne i fri hånd

Pensl med peach-farve.

Placér åkanderne på kagen.