Fløderand med frugtsalat

Har du set magen?

(Foto: © Jacob Snedevig, (C) DR)

Ingredienser

  • 7 dl fløde

  • 3 dl sødmælk

  • 1 god vanillestang

  • 6 spsk sukker

  • 6 blade husblas

Frugtsalat af f.eks

  • Jordbær

  • Banan

  • Ananas

  • Æble

  • Blåbær etc. vendt med Maraschino likør.

Til pynt

  • 3 dl fløde

  • Kandiserede kirsebær (Maraschino cherries)

  • 200 g mørk chokolade

  • Kandiserede violer

  • Stjernekastere

Fremgangsmåde

Udblød husblassen i koldt vand i ca. 5 min. Bring mælken i kog sammen med den flækkede vaniljestang og sukkeret. Tag husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved, og smelt den i den varme mælk. Lad blandingen køle af, til den er lunken. Fjern vaniljestangen. Pisk fløden til ikke alt for fast flødeskum og vend det i den afkølede mælk. Kom blandingen i en randform (ca. 1½ liter) og stil den tildækket i køleskabet i ca. 4 timer – eller til fløderanden er helt stivnet.

Dyp evt. formen et kort øjeblik i varmt vand og vend den så ud på et fad.

Fyld hullet med frugtsalat og pynt med chokoladesnirkler, flødeskum, maraschino cherries og kandiserede violer. Stik stjernekastere i randen, tænd dem og server!