Ingredienser
- •
7 dl fløde
- •
3 dl sødmælk
- •
1 god vanillestang
- •
6 spsk sukker
- •
6 blade husblas
Frugtsalat af f.eks
- •
Jordbær
- •
Banan
- •
Ananas
- •
Æble
- •
Blåbær etc. vendt med Maraschino likør.
Til pynt
- •
3 dl fløde
- •
Kandiserede kirsebær (Maraschino cherries)
- •
200 g mørk chokolade
- •
Kandiserede violer
- •
Stjernekastere
Fremgangsmåde
Udblød husblassen i koldt vand i ca. 5 min. Bring mælken i kog sammen med den flækkede vaniljestang og sukkeret. Tag husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved, og smelt den i den varme mælk. Lad blandingen køle af, til den er lunken. Fjern vaniljestangen. Pisk fløden til ikke alt for fast flødeskum og vend det i den afkølede mælk. Kom blandingen i en randform (ca. 1½ liter) og stil den tildækket i køleskabet i ca. 4 timer – eller til fløderanden er helt stivnet.
Dyp evt. formen et kort øjeblik i varmt vand og vend den så ud på et fad.
Fyld hullet med frugtsalat og pynt med chokoladesnirkler, flødeskum, maraschino cherries og kandiserede violer. Stik stjernekastere i randen, tænd dem og server!