Nemme flødekartofler

Flødekartofler er så nemme at lave - og smager samtidig så fantastisk. De er det bedste tilbehør til kødretter, og både børn og voksne elsker dem. Du kan med fordel toppe flødekartoflerne med ost inden de kommer i ovnen. Kartoflerne passer sig selv i ovnen det meste af tiden.

Flødekartofler er en meget nem ret, som er skønt tilbehør til kødretter. (© DR)

Tidsforbrug: 45 min Mængde: 4 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

  • 1,2 kg kartofler

  • 2 tsk. salt

  • 1 knivspids peber

  • 2 dl piskefløde

  • 2 dl mælk

Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Læg dem i en ildfast fad, drys med salt og peber og hæld mælk og fløde over.

Bag kartoflerne i ovnen ved ca. 200 grader i ca. 45 minutter. Tjek dem undervejs og sørg for at tage dem ud, inden al væsken fordamper.

TIP: Flødekartofler er perfekt tilbehør til alle kødretter.

Du kan drysse lidt revet ost over kartoflerne, inden de kommer i ovnen, hvis I har lyst til det.