Flamberede bananer med skyr-skum

En lille sød bid

(Foto: © Jacob Snedevig, (C) DR)

Ingredienser

  • 4 pæne, modne bananer

  • Mørk muscovado sukker

  • Smør

  • En håndfuld cashewnødder

  • 1 citron

  • Et glas mørk rom

  • Vanillesukker

  • 3 spsk vanilleskyr

  • 1/4 piskefløde

Fremgangsmåde

Pisk fløden med en spiseskefuld vanillesukker. Rør vanilleskyr i til passende konsistens og smag. Stil koldt.

Rist cashewnødder på en pande. Hak dem groft.

Flæk og steg bananer i smør med muscovadosukker og citronsaft. Lad sukkeret karamellisere med smørret. Kom lidt salt ved. Hæld et glas rom på og flambér.

Server de flamerede bananer i den saltede romkaramel med skyrskummet til. Kom de hakkede cashews på bananerne.