Fiskefrikadeller med kaperssauce og gulerodssalat

Fiskefrikadeller med kold kaperssauce og gulerodssalat er en skøn hverdagsret, som er nem at lave og smager fantastisk. Denne opskrift på fiskefrikadeller er både med torskerogn og hakket torsk.

Lækre fiskefrikadeller serveret med en syrlig kaperssauce. En nem opskrift på sund og lækker aftensmad. (Foto: © Rasmus Linaa, DR)

Tidsmængde: 40 min Mængde: 4 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

FISKEFRIKADELLER

  • 200 g torskerogn (ca. 1 dåse)

  • 400 g torsk (eller mørksej)

  • 1 stk. æg

  • 1 stk. løg

  • 4 spsk. hvedemel

  • 1 dl mælk

  • 1 tsk. salt (smag til)

  • 1 knivspids peber

  • 1-2 spsk. smør (til stegning)

KAPERSSAUCE

  • 2 dl creme fraiche 18%

  • 1 stk. lille glas kapers

  • 1 knivspids salt (smag til)

  • 1 knivspids peber

GULERODSSALAT

  • 5 stk. gulerødder

  • 1 spsk. appelsinsaft

  • 1-2 tsk. sukker (smag til)

  • 1 stk. citron

Fremgangsmåde

Fiskefrikadeller: Mos torskerognen med en gaffel og rør den sammen til en fars med hakket torsk, æg, finthakket løg, mel, mælk, salt og peber. Formes til frikadeller og steges gyldne i smørret.

Kaperssauce: Rør creme fraiche sammen med hakkede kapers, salt og peber.

Gulerodssalat: Vend de fintrevne gulerødder i sammen med 1 spsk. appelsinsaft og lidt sukker.

Server fiskefrikadellerne med kaperssauce, gulerodssalaten og et lille drys kryddergrønt, citron i både og evt. kogte kartofler.