Tidsmængde: 40 min Mængde: 4 pers. Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
FISKEFRIKADELLER
- •
200 g torskerogn (ca. 1 dåse)
- •
400 g torsk (eller mørksej)
- •
1 stk. æg
- •
1 stk. løg
- •
4 spsk. hvedemel
- •
1 dl mælk
- •
1 tsk. salt (smag til)
- •
1 knivspids peber
- •
1-2 spsk. smør (til stegning)
KAPERSSAUCE
- •
2 dl creme fraiche 18%
- •
1 stk. lille glas kapers
- •
1 knivspids salt (smag til)
- •
1 knivspids peber
GULERODSSALAT
- •
5 stk. gulerødder
- •
1 spsk. appelsinsaft
- •
1-2 tsk. sukker (smag til)
- •
1 stk. citron
Fremgangsmåde
Fiskefrikadeller: Mos torskerognen med en gaffel og rør den sammen til en fars med hakket torsk, æg, finthakket løg, mel, mælk, salt og peber. Formes til frikadeller og steges gyldne i smørret.
Kaperssauce: Rør creme fraiche sammen med hakkede kapers, salt og peber.
Gulerodssalat: Vend de fintrevne gulerødder i sammen med 1 spsk. appelsinsaft og lidt sukker.
Server fiskefrikadellerne med kaperssauce, gulerodssalaten og et lille drys kryddergrønt, citron i både og evt. kogte kartofler.