Fiskefilet med remoulade

Lune fiskefileter med hjemmelavet remoulade er er altid et hit på frokostbordet både blandt unge og gamle. Her er Brdr. Prices opskrift. Husk at remouladen også kan bruges til en gang lune fiskefrikadeller - og andre gode ting.

Server din fiskefilet med remoulade, citronskiver og godt rugbrød. (© Adobe Stock)

Tidsforbrug: 1 time. Mængde: 6 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

Fiskefilet

  • 6 rødspættefileter

  • salt efter smag

  • 2 dl hvedemel

  • 2 æg

  • 3-4 dl rasp

  • 50 g smør (eller olie til friture)

Remoulade

  • 4-5 spsk. mayonnaise

  • 2 spsk. yoghurt naturel

  • 3 spsk. picalilli eller pickles

  • 1 spsk. kapers

  • 1 spsk. syltede agurker

  • 1 spsk. purløg

  • 1 tsk. karrypulver

  • 1 spsk. gurkemeje

  • salt, peber og sukker

Fremgangsmåde

Salt rødspættefileterne og lad dem trække en halv time inden de skal bruges. Tør dem af med køkkenrulle og vend dem først i hvedemel, krydret med salt og peber, derpå i sammenpisket æg og til sidst i rasp. Lad paneringen sætte sig 10-15 minutter.

Bland mayonnaise og yoghurt. Finthak picalilli, syltede agurker, kapers og purløg og bland i. Smag til med salt, peber, og evt. lidt sukker og et nip karry. Kom gurkemeje i til farven er passende. Remouladen har godt af at trække lidt i køleskabet.

Steg fiskefileterne i smør på en pande eller friter dem i neutral olie. Lad dem dryppe af på køkkenrulle. Server fiskefileterne med citronbåde og remoulade til.