Tidsforbrug: 1 time. Mængde: 6 pers. Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
Fiskefilet
- •
6 rødspættefileter
- •
salt efter smag
- •
2 dl hvedemel
- •
2 æg
- •
3-4 dl rasp
- •
50 g smør (eller olie til friture)
Remoulade
- •
4-5 spsk. mayonnaise
- •
2 spsk. yoghurt naturel
- •
3 spsk. picalilli eller pickles
- •
1 spsk. kapers
- •
1 spsk. syltede agurker
- •
1 spsk. purløg
- •
1 tsk. karrypulver
- •
1 spsk. gurkemeje
- •
salt, peber og sukker
Fremgangsmåde
Salt rødspættefileterne og lad dem trække en halv time inden de skal bruges. Tør dem af med køkkenrulle og vend dem først i hvedemel, krydret med salt og peber, derpå i sammenpisket æg og til sidst i rasp. Lad paneringen sætte sig 10-15 minutter.
Bland mayonnaise og yoghurt. Finthak picalilli, syltede agurker, kapers og purløg og bland i. Smag til med salt, peber, og evt. lidt sukker og et nip karry. Kom gurkemeje i til farven er passende. Remouladen har godt af at trække lidt i køleskabet.
Steg fiskefileterne i smør på en pande eller friter dem i neutral olie. Lad dem dryppe af på køkkenrulle. Server fiskefileterne med citronbåde og remoulade til.