Fiske-curry

Mange tyr måske til kylling, når den står på curry derhjemme. Men hvid fisk er bestemt ikke en dum erstatning at komme i den krydrede sovs af kokosmælk.

Server din curry med chutney efter eget valg samt ris eller brød. (© DR)

Tidsmængde: Mængde: 4 pers.

Ingredienser

MASALA

  • 2 spsk. korianderfrø

  • 1 spsk. spidskommenfrø

  • 1 tsk. sennepsfrø

  • 2-3 fed hvidløg

  • 1 spsk. revet frisk ingefær

  • 1 tsk. salt

  • 1 tsk. cayennepeber

  • 1 tsk. paprika

  • 1 spsk. gurkemeje

CURRY

  • Cirka 600 g hvid, fast fisk i filet

  • 2 spsk. neutral olie

  • 2 grønne chili

  • 1 stort løg

  • 2-3 tomater (+ evt. lidt tomatpuré)

  • 2 spsk. tamarind paste rørt ud i lidt vand

  • 240 ml kokosmælk

  • Salt og peber

  • Evt. lidt sukker

  • Frisk koriander

TIL SERVERING

  • Basmatiris til servering

  • Evt. valgfri chutney

Fremgangsmåde

Rist de hele krydderier på en tør pande et par minutter.

Hak hvidløg og ingefær groft og stød det i morter sammen med salt. Kom de hele kryddderier ved og stød til en fin pasta. Tilsæt de stødte krydderier og bland det hele godt.

Hak løg og hvidløg fint og sauter det i neutral olie i en pande med høje sider.

Når løget er klaret tilsættes krydderipastaen som får lov til at stege med i nogle minutter under omrøring. Tilsæt derpå finthakkede tomater og finthakket chili. Lad det stege til der næsten ikke er væde tilbage i panden.

Kom kokosmælk og tamarind ved og lad det koge op. Smag til med salt og peber og evt. lidt sukker. Kom fisken, som er skåret i mundrette bidder i og lad det simre et par minutter til fisken er mør. Kom hakket koriander i og server med ris.