Tidsmængde: 40 min Mængde: 6 pers.
Ingredienser
DEJ
- •
6-8 hele blommer
- •
2-3 æbler
- •
1 vaniljestang
- •
1 tsk. kanel
- •
180 g mel
- •
180 g rørsukker
- •
120 g smør (stuetempereret)
- •
100 g grovvalsede havregryn
- •
75 g grofthakkede mandler
- •
en smule salt
Fremgangsmåde
Skær blommer og æbler i nogle grove tern og placer dem i et ildfast fad.
Skrab kornene ud af vaniljestangen, og skrab dem sammen på et skærebræt med lidt sukker, så kornene fordeles.
Drys kanel, vaniljesukkeret og den hele vaniljestang over frugterne.
Bland mel, rørsukker, smør, havregryn, hakkede mandler og salt sammen i en skål, så det bliver til en smuldret kagedej. Massen skal bare lige æltes sammen!
Smuldr kage-massen hen over frugterne i et jævnt lag, så det næsten dækker helt.
Bag fadet i ovnen i ca. 25-30 minutter minutter v. 180 grader varmluft til den ser dejligt gyldenbrun og bagt ud.
Tag ud og afkøl en smule.
Servér lun med kold creme fraiche, vaniljecreme eller flødeskum