Crumble med frugt

En crumble er nok en af de hurtigste kager, du kan bikse sammen. Denne her er lavet med æbler og blommer, men du kan også bruge bær, pærer, rabarber eller anden frugt.

Hvis du er utålmodig og lækkersulten, så prøv opskriften på denne lækre crumble med æbler og blommer - der er hurtig at bikse sammen. (© DR)

Tidsmængde: 40 min Mængde: 6 pers.

Ingredienser

DEJ

  • 6-8 hele blommer

  • 2-3 æbler

  • 1 vaniljestang

  • 1 tsk. kanel

  • 180 g mel

  • 180 g rørsukker

  • 120 g smør (stuetempereret)

  • 100 g grovvalsede havregryn

  • 75 g grofthakkede mandler

  • en smule salt

Fremgangsmåde

Skær blommer og æbler i nogle grove tern og placer dem i et ildfast fad.

Skrab kornene ud af vaniljestangen, og skrab dem sammen på et skærebræt med lidt sukker, så kornene fordeles.

Drys kanel, vaniljesukkeret og den hele vaniljestang over frugterne.

Bland mel, rørsukker, smør, havregryn, hakkede mandler og salt sammen i en skål, så det bliver til en smuldret kagedej. Massen skal bare lige æltes sammen!

Smuldr kage-massen hen over frugterne i et jævnt lag, så det næsten dækker helt.

Bag fadet i ovnen i ca. 25-30 minutter minutter v. 180 grader varmluft til den ser dejligt gyldenbrun og bagt ud.

Tag ud og afkøl en smule.

Servér lun med kold creme fraiche, vaniljecreme eller flødeskum