Citronfromage

Leder du efter en gammeldags citronfromage, der vækker minder fra barndommen? James og Adam Prices opskrift er et godt bud. Citronfromage er en klassisk dessert, som både er nem at lave og smager dejligt.

Brødrene Prices klassiske citronfromage vækker garanteret minder fra barndommen. (© DR)

Tidsforbrug: 30 min Mængde: 4 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

  • 4 blade husblas

  • 3 hele pasteuriserede æg

  • 100 g sukker

  • skal af 2-3 økocitroner

  • ½-1 dl citronsaft

  • ½ l piskefløde

Fremgangsmåde

Udblød husblas i kold vand, alt imens æg og sukker piskes lyst. Kom den opblødte husblas op i en gryde og smelt dem med den væske, der hænger ved.

Hæld nu citronsaft og revet citronskal ned i den smeltede husblas under omrøring. Rør citronsaften med husblas i æggemassen. Vær grundig med piskeriset.

Pisk halvdelen af fløden til skum og vend flødeskummet i massen.

Kom fromagen i portionsglas eller i en større skål og sæt på køl i mindst 3-4 timer.

Før servering piskes den sidste ¼ liter piskefløde, og skummet kommes i en sprøjtepose med takket tylle. Pynt fromagen efter bedste kunstneriske evne.